Link

Landslagsverksamhet

I Sverige finns det ungdomslandslag från 15-års ålder. Att bli uttagen till ett landslag är ett stort privilegium. Landslagens verksamhet är ett komplement till utbildningen som sker hos föreningar och distrikt.

Uttagningen till landslagen sker i första hand via distriktens spelarutbildning och respektive spelarutbildare. Spelare kommer med i landslagen i olika stadier. En del är med redan i 15-års landslagen och går hela vägen till A-landslagen, men många spelare kommer in i landslagsverksamheten vid senare tillfällen. Några spelare i A-landslagen har inte spelat alls i ungdomslandslagen.

I futsal bedriver SvFF också landslagsverksamhet på senior nivå med ett herrlandslag och ett damlandslag.

Spelarutbildning i landslagen

Består av aktiviteter i form av landslagsläger och landskamper. Innehåll i spelarutbildningen är bland annat fotbollspraktik, fotbollsteori och olika föreläsningar så som fotbollsfys, fotbollspsykologi, kost, juridik, media, värdegrund och antidoping.

Det ges också tid till vila dagtid och skolarbete.

Ledarteam är förbundskaptener, föreningstränare, spelarutbildare, målvaktstränare, fysioterapeuter, läkare, analytiker, samordnare och specialister i föreläsningarna. Första landskamperna spelas på hösten det år spelarna fyller 15 år.

Som komplement i spelarutbildningen finns på flicksidan även nationella Tipselit-läger för spelare 16-19 år och för pojkar 15-17 år finns också Future team-verksamhet i form av läger och landskamper.

Läs mer om våra landslag