Egen träning

Om du vill kombinera föreningens aktiviteter med att träna extra på egen hand kan du utvecklas mera som spelare. Du kan både träna själv eller tillsammans med kompisar. Hitta sätt att träna extra som du tycker är roligt – då blir du mer motiverad och lär dig ofta snabbare.

Om du vill träna på egen hand kan du till exempel ta hjälp av innehållet i spelarutbildningsplanen.

SvFF har en spelarutbildningsplan där man för varje spelform har identifierat saker som är lämpliga att träna på. Det hjälper tränarna när de ska planera träningar och matcher men det kan även vara till hjälp för dig som spelare som vill träna extra på egen hand då det ger tips på vad den egna träningen kan innehålla.

Det läggs hela tiden på nya saker i spelformerna. Det som finns med från början behöver man fortsätta att träna på hela tiden. I spelarutbildningsplanen finns förslag på vad lag kan välja att prioritera i spelets olika skeden samt fysiska och psykologiska färdigheter.

Spelarutbildningsplanen ingår i Svenska Fotbollförbundets tränarutbildning och kan köpas via SISU Idrottsböcker. Mer information om spelarutbildningsplanen finns i länken nedan:

I appen min fotboll finns det utmaningar från några av de svenska landslagsspelarna och från barn i olika åldrar. Appen laddas ner genom länken. Där hittar du utmaningarna som du sedan kan försöka göra själv.