En halv miljon användare i Min Fotboll

Svensk fotbolls egen app, Min Fotboll, nådde under veckan en milstolpe: en halv miljon användare. Ett glädjebesked och ett bevis på hur uppskattad barn-, ungdoms-, och breddfotbollen är i Sverige.
- Vi naturligtvis glada över det varma mottagandet som Min Fotboll har fått. Grundtanken från början med appen var ju att lyfta själva kärnverksamheten, gräsrötterna, i svensk fotboll. Det måste man säga har lyckats, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för SvFF.

2019 lanserades appen Min Fotboll för att inte bara uppmärksamma barn-, ungdoms- och breddfotbollen i Sverige utan även kunna bidra med välkommet ekonomiskt tillskott till klubbkassorna. Allt överskott stannar i fotbollen - till distrikten och föreningarna - som dessutom har flera olika möjligheter att tjäna mer pengar via livestreaming av matcher eller digitala sponsorskap.

Det finns med andra ord flera anledningar att vara glada inom svensk fotboll för över en halv miljon användare.

- Att en halv miljon svenskar redan använder appen, och ökningstakten bara fortsätter, påvisar det enorma intresset som svensk bredd- och barnfotboll har i Sverige. Vi är glada över att kunna dela med oss av och visa upp smakprov på allt härligt som sker i myllan i fotbollssverige, säger Håkan Rossberg, ansvarig för Min Fotboll på SvFF och fortsätter:

- I de flesta föreningar i Sverige använder nu åtskilliga lag Min Fotboll på olika sätt, såväl stora storstadsföreningar som mindre föreningar runt om i landet.

Bara i söndags konsumerade över 126 000 personer fotboll i appen.

Snabb statistik från Min Fotboll

  • Drygt 205 000 matcher har haft användargenererad bevakning
  • Nästan 36 000 matcher har sänts live
  • Nästan 20 procent av alla användare har bidragit med innehåll i appen, såsom livestreaming, bilder, video, textinlägg, målrapportering med mera.