Inbjudan till webbinarium inom Elitprojektet - intensitet

Inom ramen för Elitprojektet 2020-2023 bjuder SvFF in till ytterligare ett webbinarium. Denna gång presenteras resultatet av en forskningsstudie kring ”physical peak intense periods during elite football matches”. Föreläsare är Farzad Yousefian och Victor Stoltz.
Webbinariet genomförs torsdag 19 maj kl 19.00-21.00. Anmälan senast 18 maj.

Webbinariet riktar sig främst till dig som arbetar som ledare, tränare, fystränare eller fysterapeut för spelare på elitnivå.

Föreläsare

Farzad Yousefian är för närvarande doktorand vid University of Beira Interior i Portugal och knuten till Portugals fotbollsförbund. Hans nuvarande forskning handlar om att undersöka de mest krävande perioderna av högintensiv aktivitet hos elitfotbolls- och futsalspelare. Som prestationsanalytiker och idrottsforskare har Farzad arbetat med flera lag och organisationer inklusive det kanadensiska fotbollslandslaget för damer.

Victor Stoltz är doktorand vid Centrum för Hälsa och Prestation vid Göteborgs Universitet. Han inriktar sin forskning mot träning och testning av intensitet för elitfotbollsspelare. Victor arbetar också som fystränare för IF Elfsborgs herrlag i Allsvenskan och har tidigare arbetat som fystränare för Djurgårdens IF i deras ungdomsakademi.