Bilen för fotbollsfamiljen

I Sverige har kombibilar länge varit familjens favoritbil. Populärast av alla är de olika modellerna från Volvo. Här har fotbollsfamiljen möjlighet att åka säkert och bekvämt samtidigt som man får med sig allt som behövs. Väljer man en laddhybrid kan det mesta av körningen dessutom göras på ren el. Volvo lanserar nu uppdaterade versioner där räckvidden på el ökar med upp till 60 procent.

Dagens utbud av Volvokombi är Volvo V60 och V90 som båda fyller familjens behov, men där V90 är ordentligt tilltagen och hela fem meter lång. Senaste generationen bilar från Volvo har tagit ett stort steg framåt när det gäller komfort och säkerhet – inte minst när det gäller avancerade förarstöd. Volvo V60 och V90 kan upptäcka, väja och bromsa för andra fordon, cyklister eller barn som springer ut i vägbanan på jakt efter sin fotboll. Komforten är också på topp med effektivt klimatsystem, gott om plats för fem vuxna och mängder av smarta förvaringsmöjligheter.

Upp till 88 km räckvidd på el

Volvos laddhybrider får nu ett nyutvecklat trelagersbatteri med en kapacitet på hela 18,8 kWh. Den preliminära räckvidden på el är upp till 88 km för V60 och 87 km för V90. Det innebär att många som laddar sin bil hemma över natten kan klara av sin vardagskörning – inklusive skjuts till fotbollsträningen – på ren el.

Förbättrad körupplevelse

Volvos laddhybrider driver med elmotor på bakhjulen och, när det behövs, bensinmotor på framhjulen. Nu ökar man effekten på elmotorn till 145 hk vilket ger kraftfull acceleration och tillsammans med det nya batteriet även en mer effektiv fyrhjulsdrift. V60 T8 Recharge och V90 T8 Recharge får en systemeffekt på hela 455 hk och 350 hk för T6 Recharge.

Cross Country för tuffa förhållanden

Både Volvo V60 och V90 finns i Cross Country-utförande vilket är mer robusta versioner med fyrhjulsdrift och högre markfrigång. De här bilarna finns med motoralternativet mildhybrid. Motorerna har bromskraftåtervinning som laddar ett batteri som driver en elmotor som hjälper till vid start och acceleration. Volvos mildhybrider sänker bränsleförbrukningen och utsläppsnivåerna med upp till 15 procent under verkliga körförhållanden.