Skolbollen igång på allvar

Före sommaren kommunicerades att Skolbollen, ett projekt för ökad rörelseglädje i skolan, skulle lanseras till hösten och nu är det igång. Mer än 400 skolor har anmält sig.

– Det är glädjande att så många redan visat intresse och vi hoppas att många fler ska följa efter. Vår förhoppning är att Skolbollen, förutom mer rörelseglädje generellt, också ska bidra till att fler barn återgår till idrotten efter pandemin, säger Mika Sankala, som är ansvarig för skolfotboll på Svenska Fotbollförbundet.

Skolbollen är ett program för rörelseglädje i skolan där fotboll används som ett verktyg. Programmet är framtaget av SvFF och är en del av Riksidrottsförbundets projekt ”Rörelsesatsning i skolan”, som genomförs i samverkan med Skolidrottsförbundet.

Skolbollen ger eleverna möjlighet att uppleva rörelse som något positivt, utvecklas socialt och våga utmana sig själva. På sikt är syftet att eleverna ska må bättre, lyckas bättre i skolan och leva mera aktiva liv.

Inom ramen för Skolbollen finns bland annat ett stort antal förslag på aktiviteter som passar bra för idrottslektioner, rast- och fritidsverksamhet och även för andra lektioner än idrott då ett kort avbrott för en pulshöjande aktivitet kan vara stimulerande.

Läs mer

Allt om Skolbollen hittar du här: