SvFF och analys- och livestreamingtjänsten Spiideo i nytt samarbete

Spiideo (www.spiideo.com) och Svenska Fotbollförbundet (www.svenskfotboll.se) kan idag presentera ett nytt samarbete som gör det möjligt för fotbollsföreningar att, med hjälp av Spiideos videoverktyg, automatiskt spela in och streama matcher och träningar.

Genom samarbetet får nu landets alla amatörklubbar och semiprofessionella föreningar, precis som svenska elitklubbar, tillgång till Spiideos två system,Spiideo Play och Spiideo Perform, till ett överkomligt pris. Spiideos livestreamingplattform är enkel att använda och garanterar en hög produktionskvalitet till en låg kostnad. Genom analysverktyget skapas också möjligheter till effektiv lag- och spelarutveckling.

I upplägget ingår också möjligheten för alla föreningar att automatisk streama sina matcher till svensk fotbolls egna app Min Fotboll. På Min Fotboll har föreningar och deras följare/supportrar, på ett och samma ställe, tillgång till en rad uppskattade tjänster (utöver livestreaming), t ex resultat och tabeller,livescore och en rad sociala/interaktiva funktioner – allt med en hög nivå av integritetsskydd och säkerhet.

– Samarbetet med SvFF är ett spännande nytt steg i vår resa – vi fortsätter att expandera och göra vårt streaming- och analysverktyg tillgängligt för fler och fler fotbollsklubbar runt om i världen. Att nu kunna nu erbjuda våra tjänster och produkter till samtliga lokala svenska klubbar känns fantastiskt – vi är både hedrade och stolta över att kunna vara med och stödja och utveckla svensk lokal fotboll, säger Patrik Olsson, vd och grundare på Spiideo.

– Intresset för att kunna följa svensk bredd-, barn- och ungdomsfotboll digitalt har vuxit enormt sedan vi lanserade Min Fotboll för drygt två år sedan. Vi har idag 430 000 användare som på olika sätt följer sina lag, live eller på andra sätt. Att filma och sända matcher – oavsett om man gör det med sin egen mobil, en i-pad eller med en helt extern kamerautrustning – är enkelt och användarvänligt. Vi märker dock att fler och fler föreningar önskar AI-/fastkameror på sina anläggningar. Därför är vi mycket glada att nu, genom samarbetet med Spiideo,kunna lägga en sådan lösning till alla andra tjänster Min Fotboll redan erbjuder, säger Daniel Johnson, Chef Strategi och Innovation på Svenska Fotbollförbundet.

For Spiideo media enquiries please contact
James Montague // James Lloyd
james.montague@deliberate-pr.com // james@deliberate-pr.com 
0044 791 852 4050 // 0044 7789 835 289

For SvFF media enquiries please contact
Daniel Johnson, Head of Strategy and Innovation at the Swedish Football Association
+46 08-735 0959