Nätverksträff Fotbollsanalys - se föreläsningen i efterhand

Inom ramen för Elitprojektet 2020-2022 genomförde Svenska Fotbollförbundet en nätverksträff kring fotbollsanalys där Daniel Memmert var med som gästföreläsare.

Ett av delprojekten inom Elitprojektet 2020-2022 är fotbollsanalys. Inom delprojektet har bland annat nya utbildningen "Tränarutbildning Fotbollsanalys" växt fram samt att nätverksträffar inom området genomförts. Det senaste tillfället var onsdag den 5 maj där professor Daniel Memmert var gästföreläsare.

Daniel Memmert är ”Head of Institute of Exercise Training and Sport Informatics" vid German Sport University Cologne, samt föreläsare om Big data, KPI:er och data-analys.

- Daniel Memmert tillhör den absoluta världseliten inom sitt område och bidrar alltid med ett nyanserat resonemang kring matchanalysens utvecklingen och framtid. Jag tror att många fann hans redogörelse för matchanalysens olika områden och beskrivning av mer komplexa nyckelfaktorer särskilt intressant. Förhoppningsvis fick fler upp ögonen för vad som är möjligt idag och vad, som med rätt förutsättningar, kan vara möjligt imorgon, säger Anders Eriksson, matchanalytiker på Svenska Fotbollförbundet.

Föreläsningen med Daniel Memmert finns att se i efterhand i spelaren högst upp i artikeln.