Futsaltränarkurser till hösten

Till hösten kommer fler tillfällen att gå Tränarutbildning futsal öppna sig i olika distrikt runt om i landet. Viktigt att tänka på är att du måste ha gått Tränarutbildning C innan du går Tränarutbildning futsal!

Bilden: GAIS tränare Lars Ternström är en av de som var med och utvecklade den första upplagan av Tränarutbildning futsal.

Tränarutbildning futsal

Gå utbildningen i höst!

Mer om utbildningen!

De första kurserna för futsaltränare hölls 2018-19. Efter feedback från distrikten reviderades utbildningen under 2020 till att bli en tvådagarskurs (från tre dagar) med utökat fokus på det futsal-specifika.

I oktober genomfördes en handledarutbildning där totalt 47 tränare erhöll behörighet att leda Tränarutbildning futsal. Allt som allt finns det nu tränarutbildare i 16 av landets 24 distrikt.

Till hösten kommer kurstillfällen att tillkännages – håll utkik efter detta i ditt distrikt.

Och om utbildningstillfället inte finns i ditt distrikt så kan du kolla om möjligheten finns i granndistriktet. Viktigt att tänka på är att det krävs genomgången Tränarutbildning C för att gå Tränarutbildning futsal.

Distrikten

I följande 16 distrikt finns det behöriga tränarutbildare futsal:

Blekinge, Gestrikland, Göteborg, Halland, Jämtland-Härjedalen, Norrbotten, Skåne, Småland, Stockholm, Södermanland, Uppland, Värmland, Västerbotten, Västergötland, Örebro, Östergötland.

Har du frågor eller funderingar kring Tränarutbildning futsal vänder du dig i första hand till ditt distriktsförbund.