Nya övningsfilmer baserat på de nationella spelformerna

SvFF har tagit fram övningar och träningspass baserade på de nationella spelformerna och spelarutbildningsplanen. Syftet är att förenkla tränarnas vardag och ge inspiration och goda exempel på hur träningen kan bedrivas för att hjälpa lagets och spelarnas utveckling.  

Det här är det första konkreta träningsinnehåll som har tagits fram sedan införandet av nationella spelformer. Här finner du exempelvis förslag på hur laget i spelformen 7 mot 7 kan träna på att spela upp bollen från målvakten med hänsyn till retreatlinjen eller hur ni i 9 mot 9 kan träna med hänsyn till offsideregeln.

Träningspassen vänder sig till tränare på alla nivåer. Med hjälp av uppdelningen i spelformer hittar du enkelt de träningspass som passar för laget som du tränar. 

Träningspassen ska ses som goda exempel på hur ni kan göra. Utifrån det kan ni bygga vidare genom att skapa egna övningar eller anpassa övningarna efter era förutsättningar.

Genom att delta på SvFF:s tränarutbildningar fördjupar du dig i hur du kan jobba med övningarna för att få ut så mycket som möjligt av dessa. Du får även tillgång till flera övningar från SvFF.

Genom att registrera dig på fotbollsportalen kommer du åt exempelträningarna utan kostnad och kan även skapa egna övningar och träningspass.