Link

Nytt poddavsnitt: När rampljuset slocknar

Tobias Hysén gästar vår podcast Svensk Fotboll och delar med sig av åsikter och tankar kring spelarkarriärer och vad som händer när fotbollsspelandet en dag tar slut.

Är dagens spelargeneration för bekväm? Tobias Hysén har en 20-årig karriär inom elitfotbollen med spel i såväl landslaget som i utländska ligor. Han har drivit restaurang, startat ett eget fotbollslag och utbildar sig under våren till tränare via SvFF:s kurs för före detta elitspelare (CBA-elit). 

Vi pratar med Tobias om hur livet efter karriären kan se ut. Hur pass förberedd är före detta spelare på ett ”normalt” liv och vems ansvar är det att förbereda dem? När i spelarkarriären bör man fundera på en alternativ karriär, bör man ens göra det?  Tobias Hysén menar bland annat att yngre spelare själva måste ta större ansvar för sina karriärer på planen, men också för den tid som kommer då rampljuset slocknar. 

Sök på Svensk Fotboll där du vanligtvis lyssnar på poddar, eller lyssna direkt här