IFK Wreta Kloster är diplomerade!

Nu har Östergötland fått sin första Diplomerade förening. IFK Wreta Kloster diplomerades som distriktets första och landets fjärde förening. Stort grattis!

Diplomerad förening kan beskrivas som en paketering av fotbollens föreningsutveckling där det har skapats en struktur för föreningar att arbeta med sin utveckling. Det är just vad IFK Wreta Kloster har gjort sedan de klev in som en av fem pilotföreningar 2019. 

Läs mer om Diplomerad förening

Att nå statusen som Diplomerad förening är en viktig milstolpe för IFK Wreta Kloster. Samtidigt kommer utvecklingsarbetet fortsätta för att upprätthålla och säkerställa en hög kvalitet i verksamheten. De har redan nu planer på hur de kan utveckla verksamheten ytterligare, inte minst i arbetet med trygg fotboll, jämställdhet och ungdomars delaktighet. 

IFK Wreta Kloster har sedan 2015 ett pågående föreningsutvecklingsarbete benämnt som IFK Wreta Kloster 2.0. Vi såg 2018 en möjlighet att kunna ta del av och utnyttja Diplomerad förening som ett verktyg i denna pågående föreningsutvecklingsprocess.

Jörgen Lööv, ordförande för IFK Wreta Kloster

Ungdomsledargruppen i IFK Wreta Kloster som arbetat med utveckling av fotbollsdelarna.

Östergötlands Fotbollförbund och RF-SISU Östergötland har funnits med under hela utvecklingsprocessen och stöttat föreningen med sitt utvecklingsarbete. Föreningen har på ett imponerande sätt hittat sin metodik att arbeta internt och externt med distriktet och lyckats gå från nuläge till nyläge. 

För att möta och förbereda inför framtidens utmaningar och hjälpa en bra förening att bli bättre så är föreningsutvecklingsplanen i Diplomerad förening fantastisk. Upplägget, strukturen och utvecklingsarbetet gör att föreningsmiljön, träningsmiljön och matchmiljön stärks så att medlemmarna ser en positiv effekt i verksamheten.

Kjell Storm, diplomerare i Östergötland 

Svenska Fotbollförbundet vill återigen skicka ett stort grattis till IFK Wreta Kloster! HURRA!