Link

Inbjudan digital tränarfortbildning

Västergötlands FF tillsammans med Tränarföreningen bjuder in till en direktsänd digital fortbildning med fyra seminarier inom ledarskap samt herr-, dam- och ungdomsfotboll. Samtliga delar leds av en välkänd moderator och den digitala fortbildningen äger rum den 16 januari.

Bilden: Jimmy Thelin är en av deltagande gästerna på fortbildningen.

På grund av rådande pandemi kommer Västergötlands FF:s Fotbollssymposium 2021 att pausas. Symposiet brukar genomföras i början av varje år men pausas i år och återkommer igen 14-15 januari 2022.

Istället kommer Västergötlands FF nu i samarbete med Tränarföreningen erbjuda en kostnadsfri digital fortbildning via Youtube den 16 januari mellan 09.30 och 16.30.

Fortbildningen vänder sig till alla som är intresserade men främst till fotbollstränare på alla nivåer. Ingen föranmälan krävs utan den 16 januari går man bara in via den aktuella länken.

Program

09.30-10.00 Inledning

10.00-11.15 Spelarutbildning, ungdom
Här kommer Yvonne Ekroth, Spelarutbildningsansvarig på Svenska Fotbollförbundet leda ett samtal mellan Roland Larsson, Malmö FF och Renèe Slegers, FC Rosengård om vilken filosofi, organisation och arbetssätt som gäller i deras klubbar.

11.30-12.45 Elittränare, herr
Stefan Lundin, fd elittränare och sportchef på Svensk Elitfotboll, numeraordförande i Tränarföreningen tar sig an Jimmy Thelin, Andreas Alm och Lars Lagerbäck för att prata om vad som krävs för att vinna fotbollsmatcher på elitnivå. Vad krävs för innehåll i träningen, ledarskapet, coachningen och i spelet för att bli framgångsrik över tid?

12.45-13.30 Lunch

13.30-14.45 Coach meet coach
Jörgen Lennartsson är en välkänd tränare från elitlag i både Sverige och Norge samt förbundskapten för SvFF Herrar U21. Idag har han en mycket populär podcast under namnet Coach meet Coach, där han samtalar med elittränare i olika idrotter.

Här kommer han tillsammans med sin gamla vapendragare Magnus
Edlund att prata om relationen mellan huvud- och assisterande tränare samt att få jobbet att fungera optimalt i en tränarstab.

15.00-16.15 Elittränare, dam
Caroline Sjöblom tränare för AIK 2020 och även ny förbundskapten för SvFF. Hon kommer berätta om hur och varför AIK har varit så framgångsrika i sitt spel under året. Här kommer Caroline att samtala med Daniel Angergård som förutom att han är tränare i Örebro SK driver en mycket populär intervjupodcast ”Möt Fotbollstränarna” med väldigt många lyssnare. Detta seminariet kommer att bygga på många filmklipp från matcher.

16.15-17.00 Avslutning