Link

Nya sidor om psykisk hälsa

Nu finns viktiga texter om psykisk hälsa tillgängliga på vår sajt till fotbollsrörelsen. Anpassade texter riktade till spelare, tränare och domare finns under respektive sidor.

Att må bra, trivas med livet och att klara livets upp– och nergångar är ett mycket viktigt område för spelare, tränare, domare och andra som är involverade inom fotbollen. En god psykisk hälsa ger förutsättningar för långsiktig motivation och utveckling.

Texterna på SvFF:s sajt syftar till att ge grundläggande information om området samt att ge läsaren tips på var det går att lära sig mer och var det går att vända sig för att få hjälp. På tränarsidan finns även ett avsnitt med förslag på hur tränaren/föreningen kan arbeta för att skapa förutsättningar för att stärka spelarnas psykiska hälsa.

Texterna finns att ta del av under ”träning och hälsa” på sidorna för spelare, tränare och domare.