Link

Ingrid lotsar fram nästa generation

Vid VM 1991 var Ingrid Jonsson en av sex kvinnliga assisterande domare, alla övriga domare i turneringen var män. Vid VM 2019 var det idel kvinnliga domare på planen. Mycket har hänt under åren och Ingrid har gjort, och gör fortfarande vid 60, stora insatser för utvecklingen av domarskapet.

Bilden: Ingrid vid VM-finalen på Råsunda 1995.

Ingrid Jonsson har gått i bräschen för det kvinnliga domarskapet genom hela sin karriär, från starten 1983 via VM-premiären 1991, till att få leda VM-finalen 1995 och till dagens viktiga uppgift - att lotsa nästa generation. Den meriterade hudiksvallsdomaren är nationell domarutvecklare och enrollerad av FIFA som domarobservatör och instruktör.

I en aktuell intervju med FIFA:s hemsida kan du läsa mer om Ingrid och hennes arbete!