Link

Fotbollspsykologi - för nästa träning och en långsiktig karriär

SvFF:s tränarutbildare Daniel Ekvall och Rasmus Wallin Tornberg - som även är fotbollspsykologiska rådgivare åt herr- respektive damlandslaget - har skrivit en bok samt erbjuder ett stort digitalt material om fotbollspsykologi. Bokens namn är "Fotbollspsykologi - för nästa träning och en långsiktig karriär".

 

”Du behöver inte tänka positivt för att agera som du vill”

 

Meningen fångar boken och webbplatsens budskap och speglar ett förhållningssätt som präglat författarnas arbetssätt de senaste åren. Daniel Ekvall och Rasmus Wallin Tornberg har tillsammans cirka 30 års erfarenhet av att arbeta med idrotts- och fotbollspsykologi.

Daniel och Rasmus arbetar som tränarutbildare på SvFF och är dessutom fotbollspsykologiska rådgivare för herrlandslaget respektive damlandslaget. I materialet medverkar många av våra mest kända landslagsspelare och delar med sig av sina erfarenheter och exempel på hur fotbollspsykologi är en viktig del för att de ska kunna utvecklas och prestera bra.

Boken bygger på både teori och praktik

Fotbollspsykologi handlar om att spelare ska kunna göra fotbollsaktioner med hög kvalitet på fotbollsplanen, att hjälpa lagkamrater att bli bättre och att skapa förutsättningar för en lång karriär.

– Vi har skrivit den här boken utifrån det vi har lärt oss från teori och praktik under dessa år, vad som tas upp i litteraturen, vilka problem vi oftast stöter på och vilka frågor vi ofta får, säger Rasmus Wallin Tornberg och Daniel Ekvall.

Materialet består av en bok och en webbsida som innehåller filmer, uppgifter och annat som hjälper spelaren att reflektera och att gå från teori till praktik.

Läs mer och beställ boken och materialet via länken nedan: