Akademidagar runt om i landet

Under denna vecka har U21/Pojk Elit-avdelning på Svenska Fotbollförbundet genomfört akademidagar på fyra platser i landet. Besök har genomförts i Stockholm, Helsingborg, Göteborg och Norrköping.

Akademidagarna riktar sig till spelare födda 2005 samt deras tränare. Dagen syftar till att stärka samverkan mellan landslagsverksamheten och akademierna, utveckla spelare, fortbilda ledare samt stimulera eventuella landslagsspelare. Under dagarna har tränarna och spelarna haft särskilt fokus på de fotbollsfärdigheter som är av stor betydelse i ett landslagsperspektiv.

Samtliga förbundskaptener, från U21- till P15-landslaget, har varit involverade i genomförandet tillsammans med deltagande föreningar och deras tränare. Akademidagarna är ett utmärkt tillfälle att stärka och utveckla svensk fotbolls framgångsfaktorer över tid.

Deltagande akademier

Stockholm
AIK, Brommapojkarna, Djurgårdens IF, Hammarby IF

Göteborg
BK Häcken, IFK Göteborg, IF Elfsborg

Helsingborg
Halmstads BK, Helsingborgs IF, Malmö FF, Landskrona BoIS

Norrköping
IFK Norrköping, Kalmar FF, Örebro SK FK