Link

Fotbollsrörelsens nya sidor har premiär

Nu är det äntligen premiär för våra nya sidor direkt riktade till fotbollsrörelsens föreningsledare, spelare, tränare och domare. Välkommen till svenskfotboll – Förening och aktiva!

”Förening och aktiva”-delen är det andra steget i utvecklingen av svensk fotbolls webbplats. Steg 1, nya svenskfotboll.se, med allt från landslags- och klubbfotbollen vad avser resultat, spelprogram och reportage, hade premiär för två år sedan.

Nu bygger vi vidare svenskfotboll.se till en ”multisajt”. Uppe i vänstra hörnet navigerar du mellan de olika delarna på multisajten. Nya Förening och aktiva är första tillskottet som kommer följas av fler. Vi planerar redan för Fotboll och samhälle med information riktad till fler målgrupper som skolor, myndigheter, media med flera. Även distriktens nya hemsidor kommer hitta hit i ett kommande steg, utvecklingsarbetet kring det är också igång.

Exempelskiss på multisajt-lösningen där man navigerar mellan de olika sajterna från fliken längst upp till vänster på sajten.

Förening och aktiva – fyra målgrupper

En hel del av den information du hittar på nya Förening och aktiva har fram till nu bott på fogis.se, en sajt som är under avveckling. En genomgående förändring är att den gamla, ämnesindelade, informationen nu har stöpts om och målgruppsanpassats på ett förhoppningsvis mer översiktligt sätt. Förening och aktiva är uppdelad i fyra målgruppsspår – Förening – Spelare – Tränare – Domare – där vi samlat all relevant information för målgruppen på ett mer ändamålsenligt sätt. Vår förhoppning är att du, i din roll som till exempel föreningsledare, ska kunna hitta rätt information och vägledning på ett bättre och smidigare sätt än tidigare.

Parallellt med detta arbete utvecklar vi också en mer förfinad sökmotor för svensfotboll.se som är färdig att lanseras inom en månad. Den ska ytterligare förenkla möjligheterna att hitta rätt information.

70 % av trafiken är mobil

Idag kommer ungefär 70 % av trafiken till våra webbplatser från mobila enheter. Utvecklingen av våra sidor utgår från det perspektivet men med ambitionen att de även ska fungera bra i desktop. Om du använder svenskfotboll.se i båda lägena så har du säkert redan märkt att navigationssätten kan variera mellan mobil vy och desktop.