Link

Podd: Pop up-klubbar, är de här för att stanna?

I det senaste avsnittet av podden träffar vi Kenneth Öberg, sportchef Stockholms Fotbollförbunds som vrider och vänder på det nya begreppet "Pop-up" klubb. Vad är det egentligen och är det bra för fotbollens utveckling eller tvärtom?

Små nystartade klubbar, som består av ett eller två barn- eller ungdomslag. Ofta med elitinriktning. Så kan man beskriva de nya pop up-klubbarna. Men varför startas de? Finns det inte nog med akademier?

Varje år startas en handfull nya föreningar bara i Stockholm. Ofta består sådana satsningar av enbart en eller max två ålderskullar. Lika ofta dras de igång av en ambitiös förälder eller tränare, som vill erbjuda en tuffare satsning än det etablerade föreningslivet. Stockholms Fotbollförbunds sportchef Kenneth Öberg är tudelad i sin syn på Pop up-klubbar. Å ena sidan drivs några av dem av passionerade eldsjälar, medan andra enbart har kortsiktiga mål för ögonen.