Link

Corona slog hårt mot cupintäkter

Coronapandemin har slagit hårt mot många föreningar. Skiljebo SK anordnar varje år en av landets största turneringar, Aroscupen. När sommarens upplaga fick ställas in har det slagit hårt mot ekonomin.

– Tack vare Aroscupen är våra fotbollslag till stor del finansierade. Det innebär att föräldrarna slipper många tunga utgifter, säger Sören Carlsson, ordförande i Aroscupskommittén.

Överskottet från Aroscupen brukar landa på cirka en miljon kronor. Pengar som stoppas in i ungdomsverkamheten i form av resebidrag och materialinköp.

– Vi fick 3,3 miljoner av RF:s stödpaket till idrotten. Det räddade oss till stor del, men i år blir det ingen vinst, säger Sören Carlsson.

För andra föreningar har coronapandemin slagit än hårdare. Strands IF, som varje år anordnar populära Hudik cup, hade hoppats kunna senarelägga turneringen till augusti månad. Därmed beslutade föreningen att inte söka medel ur RF:s fond.

– Vi gick mot nytt rekord och hade hoppat på att kunna köra cupen. Att vi inte sökte och fick medel från RF innebär att vi i år backar cirka en miljon kronor, säger Fredrik Sundfors, sportchef i Strands IF som är deltidspermitterad.

Han tror inte att föreningen klarar ett år till utan att anordna Hudik cup. Som en konsekvens av årets inställda turnering har bland annat en person i föreningen fått omplaceras och på sikt kan det bli höjda avgifter.

– Då får vi pracka på föräldrar och spelare försäljning av olika prylar och kanske höja medlemsavgiften.