Fotbollsligan

Fotbollsligan är ett nytt tävlingskoncept inom svensk fotboll. Syftet med Fotbollsligan är att erbjuda tävlingsformer som är attraktiva för alla.

Information om Fotbollsligan

Fotboll – För alla överallt ​

Svensk fotbolls verksamhetsidé säger att: 

”Svensk fotboll ska verka för att alla ska få chansen att delta utifrån egen nivå och ambition och möjliggöra för såväl tävling som motion, ur ett folkhälsoperspektiv, året runt.”  

Det är en verksamhetsidé som vi inom svensk fotboll inte lever upp till idag. Idag är huvuddelen av den verksamhet som bedrivs för ungdomar och seniorer tävlingsfotboll inom ramen för seriesystemet.  För att kunna leva upp till vår verksamhetsidé och vara de vi säger att vi vill vara behöver svensk fotboll utveckla flera former av fotbollsverksamhet. Vi vill gå från att vara en åldersindelad pyramid till att erbjuda fotboll hela livet för en bred målgrupp som vill tillhöra fotbollsrörelsen.

Med Fotbollsligan ger vi föreningarna en möjlighet att behålla så många som möjligt så länge som möjligt. Fotbollsligan ger även en möjlighet att rekrytera tillbaka spelare som slutat eller kanske aldrig börjat.

imagedjn94.png

Fotbollsligan erbjuds i fyra olika koncept; Fotboll, Futsal, Beach och Street. Oavsett koncept erbjuds ett förenklat regelverk, nya möjligheter för kompislag och ett mer flexibelt deltagande i tävlingar i fotboll.

imagelmh2i.png

Varje fotbollsdistrikt väljer sedan på vilket sätt de vill erbjuda Fotbollsligan utifrån ovan valbara parametrar.

Information till spelare, ledare och föreningar 

Kontaktperson

Är du intresserad av att delta/ arrangera eller anmäla ett lag till Fotbollsligan är du välkommen att kontakta: