Futsal och Beach Soccer

Förutom fotboll administrerar Svenska Fotbollförbundet även Futsal och Beach Soccer. Bland arbetsuppgifterna märks:

  • Utveckling av idrotterna i allmänhet.
  • Tävlingsutveckling av idrotterna.
  • Internationella frågor.

För att läsa mer om Futsal och Beachsoccer se nedan:

Allt sedan år 2006 har Sverige spelat futsal enligt FIFA:s regelverk. Futsal är en av Sveriges snabbast växande sporter. Idag finns i Sverige över 155.000 registrerade futsalspelare.

Det är tyvärr brist på hallar i många kommuner. Svenska Fotbollförbundet har därför tagit fram ett hallkoncept tillsammans med sina partners för att visa att det går att bygga en futsalhall på ett prisvärt sett.

Konceptet skisserar hur man för cirka 10 miljoner kronor (inkl moms) kan uppföra en futsalhall. Kostnaden är beräknad på en driftfärdig hall med måtten 25 x 45 meter och sju meters takhöjd och har tagits fram i samarbete med Llentab, CTC Värmepumpar och Rexel. Se konceptet genom att ladda ned pdf-filen nedan.

 

För futsals spelregler se Här.

Läs mer om futsal och dess arenakrav under Regler och bestämmelser.

Beach Soccer är en relativt ny sport inom svensk fotboll men den växer i hela världen. Beach Soccer grundades i Brasilien och man spelar med en målvakt och fyra utespelare i vardera laget. Svenska Fotbollförbundets ambitioner är att fler skall börja se möjligheterna med Beach Soccer. 

En plan för Beach Soccer är rektangulär och uppdelad i två planhalvor som visas med flaggor vid mittlinjen. Den optimala ytan med sand är 40 x 30 meter och 4 dm djup sand. Spelplanen är 26–28 meter bred och 35–37 meter lång.

Läs mer om Beach Soccer och dess spelregler under Regler och bestämmelser.